Låsinstallation

Lika låsning, bekvämt och säkert
Med lika låsning använder du en och samma nyckel till husets dörrar och fönster. Vill du kan den även gå till garaget, sommarstugan och hänglåset till båten. Om du redan har lika låsning i hemmet går det vanligtvis bra att fortsätta att bygga ut den. Fråga butikspersonalen så hjälper de dig.

Ha kontroll över alla dina nycklar
Hur många villaägare vet var alla nycklar är? Hur många kopior har gjorts under åren, delats ut och blivit liggande eller tappats?

När bytte du lås senast?
Ett lås är inte bara ett lås. Utvecklingen går snabbt och trots detta byts lås i snitt vart 40:e år! Det betyder att det ofta går tre-fyra boende på varje lås. Ny ägare eller hyresgäst borde naturligtvis betyda nytt lås. När bytte du själv lås senast?

Tjuven söker alltid efter hål i din säkerhet
De flesta förstår att ett bra lås i entrén är viktigt men tänker mindre på säkerheten kring andra ingångar. Det vet tjuven som snabbt scannar av husets olika dörrar och fönster. Inte nog med att de ofta bara är försedda med en enkel hasp. De ligger vanligtvis insynsskyddade på baksidan av huset i bekväm höjd. En krossad ruta, in med handen och haka av hasparna, så är han inne.

Gardera dig mot utbrott
Tjuven vill kunna bära ut tjuvgodset så snabbt som möjligt.
Får han välja är entrén eller annan dörr det självklara valet. Ifall dessa har lås med ”bortasäker funktion” blir det problem. Det betyder att dörrarna måste öppnas med nyckel även från insidan när ingen är hemma. Fönsterlås och låsbara handtag i terrassdörrarna kan vara tillräckligt skydd för att tjuven ska avstå.